Wii U – Nintendo missar målet, del 2.

nintendo-wii-u-black

I helgen skrev jag om mina farhågor (förutfattade meningar om ni så vill) angående Nintendos nya konsol Wii U.

Bland annat gnällde jag på att tredjepartsutvecklare, de som Nintendo i princip saknat under Wii-tiden, bara slänger in en funktion som stödjer den nya kontrollen på en fikarast ”bara för att”. Att Wii U-versionen av spel inte anpassas till det nya kontrollschemat, eller att man helt går i från den mer eller mindre satta standarden som faktiskt har växt fram över flera årtionden på grund av att den fungerar.

Och som av en slump publicerade Jonas Aronsson på Eurogamer.se sin recension av Wii U-versionen av Call of Duty: Black Ops där just mina åsikter fick mer vatten på kvarnen och där slutklämmen lyder

Ifall du kan leva med den konstiga knapplaceringen av funktioner är Pro Controller det naturliga valet, men om du redan äger en av konkurrenternas konsoler finns det ingen som helst anledning att köpa Wii U-versionen av Call of Duty: Black Ops II. Det är tydligt att utvecklaren Treyarch har gjort det här som ett beställningsjobb utan någon som helst omsorg. Då spelar det ingen roll om innehållet i övrigt är bra – allt blir ändå bara skit.

Versionen som släppts till X360, PS3 och PC gav han strålande 9/10 medan Wii U-versionen, som i teorin borde vara likvärdig eller bättre, fick låga 3/10.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s