2013: Vad har vi att vänta – Spel.

newyear

Jag har redan betat av spelåret 2012 men vad för spännande har vi att vänta under det kommande året? Tv- och datorspelsmässigt har vi massor att se fram emot. Vi börjar redan i januari med emotsedda Ni No Kuni – Wrath of the White Witch ett mycket lovande J-RPG där legendariska animéstudion Studio Ghibli står för den handritade grafiken. Om inte annat så får vi en orgie för synen då det ser fruktansvärt vackert ut.

Februari följer upp med Dead Space 3 för er som inte redan fått nog samt Metal Gear Rising som en del har väntat på (inte jag då Metal Gear-serien i min mening har blivit allt sämre för varje del). Kommer vi äntligen få se få se Aliens – Colonial Marines? Crysis 3 kan kanske bli något, vi får se…

Mars kommer dock att bli en svettig månad men flera stora titlar. Vad sägs om SimCity (5), omstarten av Tomb Raider, God of War: Ascension, StarCraft-expansionen Heart of the Swarm samt Bioshock Infinite. Härliga titlar allihop.

Under året kommer vi också få se GTA V som förhoppningsvis blir bättre än IV:an som jag inte riktigt fastnade för och Star Wars 1313 som får chansen att återupprätta denna, spelmässigt, negligerade franschise. Prey 2 hoppas jag dyker upp tillsammans med The Last of Us från Naughty Dog.

Total War: Rome II, som enligt rykten ska dyka upp under året, är något jag ser fram emot extremt mycket. Första Rome är i mina ögon den näst bästa i serien, endast slagen av Shogun 2.

När det kommer till fysiska spel har lite nytt att vänta i början av året, här är några exempel.

Svenska Riotminds kommer, lite försenat, att ge ut jubileumsutgåvorna av deras version av Drakar och Demoner Trudvang. Det ska komma tre böcker i serien – själva grundboken, en världsbok där man samlat alla tidigare moduler (Osthem, Mittland, Vastermark och Nhoordland) som beskriver världen i Trudvang tillsammans med lite nytt material samt en ny version av Jorges Bestiarium med varelser och monster.

Rävspel ska ge ut den fjärde utgåvan av rollspelet Western under första halvåret 2013

Fantasy Flight Games kommer att leverera den fjärde, stora expansionsboxen till den fjärde utgåvan av klassiska Talisman. Denna gång är det tredje ”hörnmodulen” – The City. Just Talisman kommer jag ta upp i framtida inlägg.

talisman_thecity

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s