Virtuella lönnmördare – Modern uppfostran.

hitman

Jag har länge gnällt och tyckt till om att dagens föräldrar inte skaffar sig tillräckligt med information om sina barns digitala hobbies, att de inte tar detta med spel på lite större allvar. Ibland känns det som om att en del föräldrar allt för lätt lägger över skulden att ens barn sitter hela dagar och nätter framför datorn på spelen och spelföretagen.

En hobby är en hobby och som de flesta vet är det mycket lätt att tiden snabbt rinner iväg när man sysslar med något man älskar och spel är inget undantag. Men har ungen suttit med World of Warcraft i 24 timmar utan att äta och dricka är det upp till dig som förälder att få denne att sluta. Vad hade ni gjort om det varit fotboll istället eller läsande av böcker för den delen?

Det finns verktyg att ta till för att begränsa överkonsumtion av spel, använd dem. Sedan finns det de som verkligen har anammat detta nya media fullt ut och tar ytterligare ett steg.

Kotaku skrev i förra veckan om den kinesiska pappan som tröttnat på att se sin son strunta i att söka jobb och istället bara satt och spelade onlinespel dagarna i ända. Nu var killen 23 år och borde veta bättre själv men ibland krävs det en lite spark i rumpan.

Pappan tog saker i egna händer och anlitade två personer att om och om igen döda sin sons karaktärer i spelet. Ni som har spelat något spel online vet hur extremt frustrerande det är att konstant bli dödad av samma personer hela tiden. Det är okänt hur sonen fick redan på vem som egentligen låg bakom hans banemän men till slut lackade han ur, konfronterade sin pappa och berättade att han ska börja jobba när han hittat något som passar honom.

I mina öron låter detta lite vagt men pappan blev i alla fall lite lättad över sonens intentioner. Nu säger jag inte att alla föräldrar som tycker att ens barn spenderar lite för mycket tid vid datorn/spelkonsolen ska anlita virtuella lönnmördare men det skadar inte att sätta lite regler och försöka lära sig lite om vad barnen sysslar med.

Detta gäller spel men även andra saker som Facebook och liknande. Dagens barn och ungdomar spenderar mycket tid online och Internet är långt ifrån så säkert och oskyldigt som en del verkar tro.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s