Rollspelsmåndag del 6 – Ett sidospår.

mc_movie

Tjena alla rollspelsdiggare!

Förra veckan lovade jag den tredje och avslutande delen av Ärans väg men jag är just nu i Thailand på semester och tiden har inte räckt till. Jag ska fixa till den till nästa vecka. Världsapromis!

Istället gör jag en liten snabbis med ett litet sidospår, Äventyrsspels/Target Games arv i andra medier – närmare bestämt tv och datorspel samt film.

Först och främst har vi Drakar och Demoner: Själarnas brunn till PC. Knappast ett av spelhistoriens bästa rollspel, inte superdåligt, men ack så kult för oss svenskar i alla fall. Extra kul är det att spelet utspelar sig på allas vår favoritspelvärld – Ereb Altor – där spelarna tar sig an ärkemagikern Vicotnik som huserar i Nidland. Denne tar även huvudrollen i äventyrstrilogin Den nidländska reningen som jag kommer att beta av i framtiden.

Sedan har vi två spinn-offs på Mutant Chronicles. Det ena är ett ytters mediokert actionspel till SNES, Mutant Chronicles: Doom Trooper, där du tar rollen som en av två hjältar från rollspelet, Max Steiner och Mitch Hunter, för att sparka nekromutant-stjärt. Rekommenderas endast som ett objekt att spara i samlarhyllan och inte spela.

Det andra är den relativt påkostade Mutant Chronicles-filmen från 2008. Den är löst, minst sagt, baserat på rollspelet med flera kända karaktärer – för de av er som kan sitt MC-universum. Av någon outgrundlig anledning har man dessutom fått med kultskådisen Ron Perlman och, kanske ännu mer överraskande, John Malcovich. Visst Johns skådespelarkarriär har haft sina upp och nedgångar men jag blev förvånad då filmen i sig inte är mycket att hänga i julgranen, ens för ett fan av rollspelet.

Så håll till godo så syns vi om en vecka.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s