Samlarkortspel – Dagens kort: ”Begäran bifalles…”

begäran_bifalles

Samlarkortspel, eller Collectible Card Games som det heter på engelska, har haft en stabil skara fans sedan konceptet slog igenom med fenomenet Magic: The Gathering – som fortfarande lever och frodas alldeles utmärkt än idag – för 20 år sedan i år. Faktiskt så släpptes senaste expansionen,  Magic 2014, så sent som förra månaden.

Äventyrsspel/Target Games såg potentialen och började utveckla sina egna samlarkortspel baserade på några av deras populära rollspel. Resultaten blev Doomtrooper som utökades med hela sex expansioner, ”uppföljaren” Dark Eden samt ett kortspel baserat på Kult.

Jag spelade aktivt Doomtrooper när det begav sig på mitten av 90-talet och deltog i turneringar som hölls på Tradition i Sturegallerian. Men det är snart 20 år sedan. Min vinnarlek och samling har sedan länge sålts. Detta faktum gör mitt senaste projekt lite mer långdraget – en komplett Doomtroopersamling. Nu pratar vi en bit bra bit över 1000 kort att samla på sig.

För att göra det lite roligare ska jag också försöka dokumentera ned alla kort. Vi börjar med ett av de mest populära och kraftfulla korten. Så stark var det att den begränsades i turneringsspel från maximalt fyra kort per kortlek till endast en – ”Begäran bifalles…”.

Innan den begränsades hände det att spelare som med två-tre av dessa på handen från start fick ut sin mest kraftfulla krigare med det bästa vapnet från start.

 

Namn: ”Begäran bifalles…”

Kategori: Special

Fraktion: Ingen

Vanlighet: Ovanlig

Set: Grundserien

Text: SPELAS NÄR SOM HELST UNDER DIN SPELTUR. Leta igenom din kortlek och välj ut ett kort som du vill ha. Blanda kortleken när du har stoppat in kortet i din hand.

Samlar du på rollspel? Visa upp din samling och diskutera i den nya Rollspelsgruppen på Collra.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s