Lundsbergs internatskola – Sekt?

En av de stora nyheterna nu är stängningen av Lundsbergs internatskola på grund av återkommande penalism och grova nollningar av nya elever. Visst är det trist att elever tvingas bryta upp från sin skola och skolkamrater men det finns en anledning, ovanligt snabbt beslut från en statlig organisation kanske men det är inte en blixt från klar himmel.

Många utomstående verkar dock ha förstå varför Skolinspektionen gör detta, vi pratar faktiskt om återkommande och grova olagligheter mot ungdomar med ledningens goda minne. De personer man ser i media – alltså ledningen, elever och föräldrar till skolans elever – verkar helt oförstående. Hur är detta möjligt? Är de så indoktrinerade att de inte ser vad som pågår? Är ”traditioner” som detta något att väna om?

Nu utgår jag enbart från vad som sagts i media av en handfull personer vilket såklart är lite farligt i sig med det är ett så klart återkommande tema att det är lite svårt att inte börja dra paralleller till diverse sekter. Är det denna plats som ”Sveriges elit”, observera citationstecknen, skolas, då är stängningen i senaste laget.

Så det var dagens avhopp från standardinläggen. Manöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s