En nostalgitripp – spelforum.nu.

Spelforum spelf

 

Ibland, oftare än vad jag kanske önskar, får jag en släng av nostalgi och blickar tillbaka lite vad som hänt genom åren. Det är en av anledningarna till att jag börjat samla rollspel igen. Men nu fick jag en släng av ”spelforum.nu-nostalgi”.

För er som inte vet kan man säga att det var där jag började min bana som skribent. Innan dess var det bara inlägg på forum som gällde och då inte allt för mycket sådant heller. Men något låg och pockade i bakhuvudet – få chansen att skriva mer ”profesionellt”, besöka spelmässor, göra förhandstester etc.

Så när Christian Magdu och gänget på spelforum.nu, vars forum jag varit aktiv på sedan 2002, letade efter medarbetare slog jag till. Sidan var tillräckligt liten för att ta min första stapplande skribentsteg utan att skämma ut mig allt för mycket, men tillräckligt officiell för att ge lite cred i alla fall.

För någon månad sedan gick jag sonika in på sidan WayBackMachine – vilka arkiverar internetsidor – för att kolla upp vad de samlat ihop från min gamla hemplanet. Vad som sparats är i bland lite sparsmakat men det kan jag förstå med tanke på att de arkiverar en hel del. Men jag hittade vad jag letade efter.

I oktober 2007 började jag skriva de första nyhetsinläggen och jag kommer faktiskt ihåg dessa första texter lite vagt. Den första nyheten jag skrev var att MMORPG:t Gods and Heroes: Rise of Rome gick i graven innan det ens lanserats. En obetydlig titel (som faktiskt blev verklighet men som försvann lika snabbt) och en intetsägande liten text, men det var rätt spännande ändå.

gods-and-heroes

Gods and Heroes lanserades faktiskt, och fick leva ett kort tag.

Den första recensionen kom faktiskt inte långt efter. Heavenly Sword var en av de titlar som skulle sätta PS3:an på kartan och visa att konsolen hade potential att peta ned Xbox 360:n från tornen. Med förväntningar högre än högst var det ljumna mottagandet av Heavenly Sword en läckerbit för olyckskorparna på Internet som kraxade om Sonys undergång. Men jag minns att jag tyckte spelet var rätt bra trots allt. Lite kort, några gimmickar som var onödiga men överlag ett bra spel. Jag gav det 8/10 och var supernervös för vad folk skulle tycka.

heavenlysword

Det visade sig att det inte var så farligt att skriva officiella texter. Visst var jag nervös de första fem recensionerna eller så, men detta lade sig eftersom. Det var först när jag började skriva för Eurogamer.se några år senare som nervositeten dök upp igen.

Det var alltså på spelforum.nu jag startade och när jag tänker tillbaka på detta är det med viss saknad. Då var det fortfarande lite lösa bananer, inte strukturerat med hårda deadlines. När jag senare tog över sidan helt var det hårt arbete, som i slutändan i alla fall gick i stöpet, men det var på på mina egna villkor och rätt befriande.

Men jobbet med spelforum.nu gav mig chansen att vidga mina vyer och sidan var trots allt de första stegen som senare tog mig till de stora pojkarna och flickornas nivå då jag genom mitt arbete fick vara med att starta upp Eurogamer.se. Där jag fick uppleva det som många spelintresserade drömmer om.

Idag är är spelforum.nu-dömänen hem för någon skitsida om skraplotter och internetcasinon, men en gång i tiden var det en av de större spelsidorna och starten för en femårig ”karriär” som skribent och recensent för mig.

Annonser

2 thoughts on “En nostalgitripp – spelforum.nu.

  1. Kul att råka på det här inlägget – spelforum var en sån passion och ett så härligt gäng människor, som skapade en personlig och, enligt min högst färgade mening – underhållande sida om kärlek till spel. Saknar känslan ibland. Du gjorde ett grymt jobb att förvalta den, Mikael och även om den idag endast finns kvar som webbarkiv, så finns den för alltid kvar i våra hjärtan. 🙂

  2. Oj, vilka minnen man har från spelforum.nu! Jag minns hur slaviskt jag försökte uppdatera den med nyheter, vilken spännande och märklig tid det var. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s