Vem tusan är Galten och varför ska jag lyssna på honom?

Galten är jag, Mikael Åkesson, 37-åring med en förkärlek till tv- och datorspel som sträcker sig tillbaka till början av 1980-talet.

Som så många andra ”nördar” som började lira spel för snart 30 år sedan är jag idag en ”normal”, relativt välanpassad och laglydig småbarns-förälder. Dock har intresset för de digitala spelen och industrin runt dessa avtagit.

2007 började jag skriva ”professionellt” som recensent och administratör på den numera nedlagda sidan spelforum.nu. (OBS! Gå inte dit för den är idag en tråkig reklamsida med länkar till värdelösa referenser till poker/kasino-sidor).

2009 blev jag dessutom ägare till ovan nämnda site då den dåvarande ägaren ville låta den gå i graven De hade faktiskt den goda smaken att låta någon ta över ägandet gratis för den som ville. Då jag inte ville frivilligt ville släppa denna samhällets stöttepelare åtog jag mig uppdraget. Tyvärr orkade jag inte dra hela lasset till den nivå jag skulle ha velat.

Desillusionerad var jag nära att lägga ned skrivandet när jag blev kontaktad av Jonas Aronsson på dåvarande PS3-bloggen med frågan om huruvida jag var intresserad av att starta något nytt och stort. Detta erbjudande var för bra för att ge upp och några månader senare slog Eurogamer Sweden upp sina portar.

Under två och ett halvt år fick jag uppleva mer spel än de senaste tio åren som amatör. E3, Gamescom, intervjuer, förhandstester och recensioner i drivor. I praktiken hade jag ett extra heltidsjobb men där jag fick syssla med något jag verkligen brinner för.

Även denna tillvaro måste någon gång ta slut och när min lilla dotter började närma sig var det dags att sätta skrivandet och spelande på sparlågan. Det var dags att prioritera.

Nu sitter jag alltså här och skriver för mig själv och er som mot förmodan hittat hit. Jag kommer dock att blanda upp tv- och datorspelandet med andra nörderier som roll- och brädspel, allmänna iakttagelser, kåserier, film och tv-serier. Så slå er ner och kommentera gärna.

MVH

Micke ”Galten” Åkesson

Annonser

One thought on “Vem tusan är Galten och varför ska jag lyssna på honom?

  1. Hej! Underbart med människor som dig som underhåller och informerar om denna fantastiska hobbie. Spelar ingen roll om det gäller tv-spel, rollspel eller brädspel. Har även läst din sida på collra med tips på hur man samlar ihop target games rpg-produkter till vettiga priser. Ville bara tacka dig för ditt engagemang. Fortsätt gärna. Med vänlig hälsning, Nostalgica.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s